Докато световните лидери се опитват да решат проблемите с околната среда

...
Докато световните лидери се опитват да решат проблемите с околната среда
Коментари Харесай

Бум на онлайн транзакциите 

Докато световните лидери се пробват да решат проблемите с околната среда на световно равнище, в. " Банкеръ " реши да се опита да потърси решение в нишите на банковия бранш и бизнеса. Затова тази година обичайна ни конференция за цифровите финанси бе оцветена в зелено. Този път взехме решение да включим в експертната тематиката за почнали Зелен преход, който оказа се, е тясно обвързван и с цифровата промяна на финансовите институции. Неслучайно участниците в конференцията  " Зеленият преход и цифровият взрив: Двете страни на една монета ", която се организира на 2 ноември, в " Милениум център " в София, означиха, че се усещат на вярното място в точния миг. Причината е, че с цел да създадем по-чиста околно среда и по-устойчива стопанската система би трябвало действаме дружно - бизнесът да има положителни планове, банките да ги подтикват с финансиране, страната да подкрепя този развой с финансовите инструменти на Европейски Съюз, а медиите да демонстрират и положителните, и неприятните практики.  

Бум на онлайн транзакциите  

" Банките показахме, че сме изцяло отворени и готови за цифрова смяна. Ние сме фирмите, които не престават да имат ясна вероятност върху ускоряването на тяхната цифрова промяна. Преосмисляме всичко - от ролята на чиновниците до данните, структурите и екосистемите. Именно банките ще се окажат водачите на бъдещето ", допълни  Ангел Матеев  - шеф бранш " Банкиране на дребно " в  Пощенска банка .  

От банката регистрират, че делът на транзакциите през цифровите канали непрестанно нараства. С съвсем 30% са се нараснали дейните клиенти в цифровите канали от началото на годината, а за първите 6 месеца на 2021 година преводите, осъществени през мобилното банкиране на банката са нараснали със 70 на 100. 

Матеев показа и някои от най-новите цифрови решения на банката. Например услугата Smart POS, която трансформира смарт телефона в ПОС устройство. Със Smart POS всеки търговец може да предложи безконтактни разплащания с карти Visa и Mastercard на своите клиенти непосредствено през мобилния си телефон, без нужда да поддържа обичаен ПОС терминал. 

ONE wallet също e една от последните нововъведения на банката. С мобилния портфейл клиентите могат както да заплащат безконтактно на ПОС посредством техните телефони, по този начин и да ръководят незабавно статусите на всички свои карти, да изпращат безвъзмездни преводи към други консуматори или да прибавят картите си за преданост. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР